fbpx

Procurorii au deschis dosar penal pentru șampania dată de primar la Filipeni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Dosar penal la Filipeni pentru zădărnicirea combaterii
bolilor, după ce primarul localității împreună cu mai mulți simpatizanți au
participat la asfaltarea drumului județean Pădureni-Filipeni-Godovana și au
servit localnicii cu șampanie, încălcând astfel prevederile ordonanțelor
militare.

Primarul Rodica Ambrosie ar fi ieșit în urmă cu o săptămână în fața sătenilor și a autorităților de la „județ” cu eșarfa tricoloră și ar fi cinstit participanții cu șampanie.

”În data de 16.04.2020, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Bacău s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. (2) C.pen., în baza informaţiilor apărute în spaţiul public privind posibilele încălcări ale măsurilor instituite prin lege pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase cu ocazia demarării lucrărilor de asfaltare a Drumului Judeţean 241B”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, potrivit bacau.net.

La inaugurarea lucrărilor a participat și Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, instituția care finanțează lucrările. „Erau cel mult 15-16 persoane de-a lungul segmentului de drum, nici vorbă să fi fost o sută, și toți aveau echipamente de protecție”, a spus Brașoveanu după reacția PNL, pe care l-a acuzat de fake-news.

Sursa: