Anvelope all season cu M+S – NU sunt interzise de legislație sau de RAR iarna!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Da! Legea permite echiparea cu anvelope all season cu M+S.

Chiar dacă au trecut mai bine de 10 ani de la apariția OG 5/2011 și a Directivei 92/23/CE, lucrurile încă sunt interpretate. Folosire anvelopelor  all season iarna este permisă și în continuare .

Nu putem fi amendați de către cei de la R.A.R. și poliție întrucât, conform directive 92/23/CE și OG 5/2011, marcajele aplicate pe flancurile acestor anvelope all season certifică sunt omologate ca anvelope cu caracteristicile necesare de a putea fi folosite în sezonul rece.

Inscripția M+S aplicată pe flancuri certifică faptul că producătorul de anvelope a testat anvelopa în condițiile de iarnă, pe carosabil acoperit de zăpadă, mâzgă și noroi, de unde îi vine și prescurtarea “mud & snow” (noroi și zăpadă).

Anvelopele all season sunt concepute cu un profil care poate rula în orice perioadă a anului, indiferent de condițiile meteo. Acest lucru face ca stresul, de a schimba și depozita anvelopele  să dispară dar, economisim și din punct de vedere financiar, cumpărând astfel doar un set de anvelope și nu câte unul pentru fiecare sezon.

Pentru a scăpa de stresul schimbului de cauciucuri, ai o mulțime de oferte de anvelope auto pe Vadrexim.ro. Intră și convinge-te plasând o comandă.

Europa tinde spre all season

Tehnologia și cercetarea în domeniul anvelopelor a făcut ca în ultimii ani, cei mai mari producători de anvelope să fabrice anvelope all season cu caracteristici din ce în ce mai performante. Acestea se adaptează atât de bine la condițile de drum în sezonul de iarnă încât, în multe zone din țară nu ar mai avea sens achiziția de anvelope de iarnă.

Tehnologia privind predictibilitatea meteo pe o perioadă destul de lungă a făcut ca informația să fie din ce în ce mai exactă. Astfel, avertizările privind un anotimp rece bogat în precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare însoțite de temperarturi scăzute sub medie, ne va pune în gardă pentru a ne echipa mașina corespunzător, cu anvelope de iarnă.

În ultimii ani, iarna, în zona noastră, s-a arătat cu destul de puțină zăpadă și temperature ridicate față de cele obișnuite și țînând cont că drumurile sunt curățate repede de zăpadă căzută, alegerea ta nu poate fi decât cauciucurile all season.

De ținut minte!

Pentru a economisi bani privind achiziția de anvelope și privind serviciul de schimb al anvelopelor de sezon este recomandat să folosim anvelopele all season. Astfel vom uita de cozile de la vulcanizări în perioada de început a sezonului de rece și de achiziția și depozitarea anvelopelor pe care le folosim în sezonul cald.

Ținând cont de faptul că acestea pot fi folosite pe toată perioada anului, când nu sunt anunțate manifestări extreme ale iernii, anvelopele all season sunt alegerea ideală pentru cei ce nu fac drumuri lungi și folosesc mașina mai mult pentru drumurile zilnice din oraș.

Dacă subiectul ți s-a părut interesant și vrei să afli mai multe detalii despre acest lucru intră aici și vei găsi și alte informații importante despre anvelopele all season!

Sursa foto: Vadrexim