Bucuria de a dărui. Petrece Crăciunul în straie de cadou

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Mai presus de bucuria pe care o simțim din plin atunci când primim un cadou este, cu siguranță, aceea care prinde contur în momentele când alegem să oferim unul. Suspansul, emoția, căutarea cadoului perfect sunt ingredientele care ne mișcă energic și ne antrenează diferit toate forțele disponibile în direcția rezultatului dorit.

Punem preț pe alegerea care ne-a câștigat decizia finală, gândim în cel mai mic detaliu momentul oferirii lui și alegem ambalajul care să îmbrace cât mai atrăgător propunerea noastră.

Atunci când cadourile pe care le facem ating tematica Crăciunului și sunt plănuite pentru a fi atent așezate sub brad, estetica lor trebuie să transmită esența sărbătorii, să îmbrace texturi prețioase și culori festive, să spună o poveste.

Oamenii de pretutindeni redevin copii atunci când primesc un cadou de Crăciun așa că simbolistica aleasă este una extrem de importantă, de personală și trebuie gândită să transpună destinatarul în lumea de basm a celei mai frumoase sărbători din an.

Fie că alegi o cutie roșie simplă, neinscripționată, una cu motive de Crăciun în stil vintage sau ceva inedit cum ar fi o cutie în formă de sanie,  asigură-te că mesajul pe care dorești să-l transmiți este corect recepționat, că emoția descrisă naște zâmbete și că bucuria oferirii cadoului crește progresiv odată cu descoperirea lui sub straiele ambalajului ales.

Ornamentele de brad, crenguțele decorative și rolele textile cu motive tradiționale pot fi detaliile care fac diferența iar dacă te simți inspirat, le poți strecura atât în interiorul cadoului oferit cât și pe exteriorul cutiei, pentru o abordare personalizată.

Dacă alegi să dăruiești ceva clasic și care nu poate fi neapărat asociat direct cu sărbătoarea Crăciunului dar îți dorești să aibă totuși un element de sărbătoare, poți adăuga cu încredere o coroniță din ratan albă pe care s-o decorezi cu mini decorațiuni strălucitoare sau cu câteva flori roșii de tipul Crăciuniței. Efectul elementului surpriză se va instala cu siguranță. Nuanțele de verde, roșu, auriu și argintiu sunt printre vedetele sezonului dar orice combinație te face să zâmbești poate rupe barierele clasicului și poate trece în zona de element surpriză.

Pentru iubitorii de sporturi de iarnă poți alege ornamentele în formă de schiuri, de patine sau de sanie iar pentru gurmanzi avem ornamentul în formă de măr glazurat sau delicioasele bucăți de scorțișoară.  Coșurile împletite din crengi naturale pot adăposti bunătăți tradiționale sau pot păstra sub brad decorațiuni specifice, fructe parfumate și crenguțe decorative.

Indiferent de cadoul pe care alegi să îl dăruiești, de forma lui și modul în care ți-l imaginezi ambalat, de culoarea sau materialul care îți sunt mai dragi în această perioadă, secțiunea dedicată ambalajelor de Crăciun de pe pagina noastră – afo.ro – vine cu sugestii și opțiuni pentru toate gusturile.

Nu, nu e prea devreme să te gândești deja la cea mai așteptată sărbătoare a anului. Mai ales dacă nu-ți place aglomerația din magazine și vrei să acorzi fiecărui cadou atenția cuvenită, o bună organizare te poate salva de multă energie cheltuită inutil în acest sens.

Te invităm să le descoperi și să te bucuri de ele pe îndelete, imaginându-ți cum ar putea îmbrăca cu dichis darurile pe care le vei dărui anul acesta de Crăciun. O parte dintre ele pot fi parte chiar și din decorul casei tale, cum sunt brazii artificiali, seturile de globuri colorate sau lumânările cu led în culori mixte.

Suntem ceea ce dăruim iar grija cu care așezăm într-un tot unitar fiecare detaliu al unui cadou spune multe despre personalitatea noastră, complimentând în egală măsură atât persoana care primește cadoul cât și cea care îl dăruiește.

Se spune că atunci când dăruim ne dăruim de fapt pe noi înșine pentru că alegem după propriul gust forme concrete care să-i bucure pe cei dragi, le îmbrăcăm în ambalaje care invită la descoperit și gestul ne bucură cu aceeași intensitate ca în copilărie.