Peste 120 de metri cubi de material lemnos confiscaţi de poliţiştii băcăuani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au confiscat peste 120 de m.c. material lemnos, în valoare de 38.000 de lei, în urma unor verificări pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților în domeniul silvic, pe raza comunei Ghimeş-Făget.

  • 128,24 m.c. material lemnos confiscat
  • prevenirea și combaterea tăierilor ilegale și furturilor de arbori
  • cherestea, material lemnos tăiat ilegal

La data de 30 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău au efectuat verificări pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale și furturilor de arbori. În cadrul activităților desfășurate, poliţiştii au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Judeţene şi ai Ocolului Silvic Ghimeş-Făget.

În urma neregulilor descoperite, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 6.000 de lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 128,24 m.c. material lemnos, din care 53,70 m.c. cherestea răşinoase, în valoare totală de peste 38.000 de lei, fiind constatate şi 2 infracţiuni la regimul silvic.

În cadrul exploatării materialului lemnos realizată de o societate comercială din comuna Ghimeş-Făget, într-o parcelă de pădure, poliţiştii au descoperit cantitatea de 47,76 m.c. buşteni răşinoase şi 26,78 m.c. cherestea, material lemnos susceptibil a fi tăiat ilegal.

De asemenea, s-a constatat că instalaţia de debitat material lemnos nu era autorizată.

Totodată, pe raza localităţii Răchitiş, pe drumul comunal, au fost depistaţi 53,70 m.c. buşteni, materialului lemnos deţinut ilegal de o societate comercială, fapt pentru care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 6000 de lei şi s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au depistat un bărbat de 30 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce transporta 3 m.c. de fag pentru care nu deţinea documente legale. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Astfel de activităţi de verificare vor continua.

Articolul Peste 120 de metri cubi de material lemnos confiscaţi de poliţiştii băcăuani apare prima dată în Dialog Online.