Plusuri și minusuri ale pariurilor live și câteva sfaturi de la cunoscători

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Pariurile sportive se împart în două categorii principale, în funcție de momentul înregistrării. Avem pariurile pre-meci, plasate înainte ca evenimentul să înceapă, și pariurile live, jucate după fluierul de start.

În România, cele mai multe pariuri live se pun pe Liga I Casa Pariurilor, această competiție fiind în topul popularității. Explicația este că, în general, pariorii mizează pe echipele pe care le cunosc cel mai bine. Un meci de Liga I face o audiență mai bună decât un derby internațional, indiferent de cât de blamat este fotbalul de la noi.

Se pariază intens și pe meciurile Aerostarului, din Liga a 2-a, atunci când sunt transmise la televizor. Pariurile pe meciuri în desfășurare au plusuri și minusuri. Cunoscătorii știu, însă, cum se pot evita capcanele pe care le întind „live-urile”.

Iată, mai întâi, care sunt părțile pozitive:

1. Informații concrete

Cine pariază live are la dispoziție informații concrete, nu doar supozițiile pe care se bazează pariorul care plasează un bilet pre-meci. Știe exact ce fotbaliști se înfruntă (în cazul în care vorbim despre pariuri pe fotbal, dar se poate paria live pe aproape orice sport), vede intențiile fiecărei echipe, are ocazia de a observa care dintre formații a intrat mai bine în meci. Un cunoscător „citește” imediat respectivul meci și poate anticipa ce se va întâmpla în minutele următoare, ținând cont de elementele enumerate mai sus.

Își asumă un risc chiar și cei care pariază cu foarte puțin timp înainte de startul meciului, când deja sunt completate foile de joc și site-urile de sport anunță formațiile de start. Se poate ca unul dintre sportivi să se accidenteze în timpul mișcărilor de încălzire și să apară schimbări de ultim moment.

2. Pariurile sunt trăite cu intensitate

De obicei, cei care obișnuiesc să parieze live o fac pentru distracție. Plasează biletul, apoi urmăresc meciul, iar pulsul crește la fiecare acțiune, indiferent de miza pusă. Un meci care în mod normal nu l-ar implica emoțional pe microbist devine dintr-odată foarte interesant, generator de adrenalină.

3. Bankroll-ul crește rapid

Practic, se poate paria pe fiecare fază din meci, prin selecții precum „următorul aut”, „următorul corner” sau „următorul fault”. Se pot plasa zeci de pariuri în mai puțin de zece minute. Dacă pariorul este inspirat și are noroc, își poate crește bugetul foarte rapid, rulându-l de mai multe ori în timp record. Acest lucru nu este posibil când se pariază pre-meci, pentru că fondurile sunt blocate până la finalul evenimentului.

4. Apar pariuri de valoare

Pariurile de valoare sunt definite ca acele pariuri în care șansele de câștig sunt mai mari decât probabilitatea de succes indicată de cota oferită de casa de pariuri. Cine urmărește un meci în care se joacă de la o poartă la alta, cu multe ocazii de gol, poate profita de faptul că, de obicei, cotele sunt actualizate de un soft și sunt mai mari decât ar trebui pentru (încă) un gol marcat. Sau se poate plasa un pariu de valoare și pe număr de cornere, dacă una dintre formații este „înghesuită” în propriul careu.

Dezavantaje sunt mai puține, dar sunt importante:

1. Să pot pierde toți banii în timp record

Așa cum am menționat, se pot pune foarte multe pariuri în timp scurt. Mulți dintre pariori au tendința să se enerveze când pierd și să mărească miza următorului pariu pentru a recupera pierderea. Dacă seria pierzătoare este mai lungă, în câteva minute pot fi pierduți toți banii, câștigați poate în luni de zile. Sunt șanse mari să se întâmple așa ceva, întrucât pariorul live nu are mult timp la dispoziție să analizeze pariul și nici nu are luciditate, judecând totul la cald. Pentru a evita acest scenariu, cunoscătorii recomandă să fie respectat cu strictețe managementul banilor, prin care miza este calculată în funcție de risc și de buget.

2. Ispita de a juca pe echipe necunoscute

În prezent, oferta live a agențiilor de pariuri sportive online acreditate este foarte bogată și diversă. Microbiștii pot urmări meciuri din toată lumea și există ispita de a paria pe ele, chiar dacă cele două combatante sunt necunoscute. Specialiștii susțin că este de evitat o asemenea greșeală, pentru că orice pariu trebuie să aibă în spate o documentare prealabilă.

3. Statisticile pot fi înșelătoare

Unii pariori pun bilete live chiar dacă nu au posibilitatea să urmărească meciul, bazându-se pe cifrele statistice găsite pe platformă (atacuri, atacuri periculoase, șuturi pe poartă, șuturi spre poartă, cornere etc.). Atenție: acele cifre sunt furnizate de un serviciu extern, nu de angajații operatorului. S-a întâmplat ca informațiile să nu fie conforme cu ce se întâmpla pe teren, de aceea casele de pariuri precizează că nu sunt responsabile de corectitudinea statisticilor live.

Așadar, sunt argumente pro și argumente contra pariurilor live. Majoritatea pariorilor profesioniști joacă numai pre-meci, dar „live”-urile rămân cea mai bună alegere pentru cei care urmăresc doar să se distreze.