3 solutii de a invata limba rusa mai eficient

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Totusi, pentru unii dintre noi este greu sa invatam o limba noua si exotica cu un set de cursuri limba rusa.

Astfel, iti propunem cateva solutii pentru a invata  mai usor limba rusa cu un curs limba rusa:

  • Stabileste obiective mici, realizabile

„Vreau sa vorbesc limba rusa” este un obiectiv urias. Majoritatea limbilor necesita sute de ore pentru a invata fluenta conversationala si asta daca studiezi cu norma intreaga. Modul de a depasi acest lucru este sa-ti stabilesti obiective mici, usor de gestionat. Incearca sa stabilesti un mic obiectiv la sfarsitul fiecarei saptamani si vezi cum te descurci.

  • Spune-ti ca poti sa o faci

Cursantii care isi spun in mod repetat „Pot invata o limba” au mai multe sanse sa invete efectiv o limba. Suna bizar? In lumea educatiei academice, acest concept se numeste „autoeficacitate”. In linii mari, oamenii care cred ca pot invata ceva cu succes au mai multe sanse sa-si atinga obiectivele. Lucrul bun este ca te poti antrena in aceasta stare de spirit pozitiva, pur si simplu reamintindu-ti „da, pot face asta!” si sa te concentrezi pe micile tale realizari, mai degraba decat sa te invinovatesti pentru ca nu te descurci suficient de bine.

  • Adapteaza strategiile care au functionat pentru tine in trecut

Ceea ce functioneaza pentru o persoana poate sa nu functioneze pentru toata lumea. Gandeste-te la subiectele sau abilitatile pe care le-ai invatat cu succes in trecut. Ai programat sesiunile regulate de studiu sau ai gasit un prieten cu care sa inveti? Sunt sanse ca ceea ce a functionat pentru tine in trecut ar putea functiona din nou.

Astfel, invatarea limbii ruse cu ajutorul unui set de cursuri rusa este un maraton, nu un sprint. Fii confortabil cu acest fapt de la inceput si esti deja pe drumul spre succes. Mai ales daca ai deja un loc de munca cu norma intreaga sau o multime de angajamente, ajungerea la un nivel avansat intr-o limba poate dura ceva.