De ce poate fi mai avantajos un gazon artificial decat un gazon natural

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Pe gazonsportiv.ro acum poti cere rapid oferta de Constanta gazon artificial, Maramures gazon artificial sau Buzau gazon artificial. Indiferent de orasul in care te afli, profesionistii de la Gazon Sportiv se ocupa sa iti monteze in siguranta gazonul solicitat in cel mai scurt timp posibil.

Pentru a intelege avantajele gazonului artificial, este necesar sa explicam ce este un gazon natural.

Aceasta este o iarba solida de culoare verde, care trebuie sa fie constant taiata, hranita, udata si prevazuta cu iluminatul necesar (cand functioneaza pe stadioane inchise). Pentru ca o iarba naturala sa arate in exterior placut din punct de vedere estetic, este necesar sa fie semanata constant, sa fie replantate zonele de chelie cu seminte si ingrijita permanent prin tundere si udare.

Utilizarea gazonului artificial nu implica la fel de multe pretentii si nevoi speciale precum un gazon natural. Astfel, daca alegi terenuri sintetice de sport, vei profita de o serie de avantaje:

  • De-a lungul timpului, iarba artificiala nu se decoloreaza de la soare, nu se teme de ingheturi severe, astfel incat campionatele pot fi organizate pe tot parcursul anului;
  • Nu sunt utilizate materiale toxice, ceea ce inseamna ca produsul final este prietenos cu mediul. Insectele nu zboara pe iarba artificiala, rozatoarele nu o rod, prin urmare nu necesita tratament chimic;
  • In timpul unei alergari rapide, picioarele nu aluneca la suprafata, nu se agata de iarba moarta, astfel incat jucatorii nu intampina dificultati suplimentare in timpul meciului;
  • Iarba artificiala poate dura pana la 10-15 ani. Aceasta poate fi spalata, curatata si umpluta, la nevoie, cu granule de cauciuc si periata o perie speciala.
  • Pentru majoritatea gazoanelor sintetice vei primi garantie. In functie de durata ei, iti poti da seama de calitatea gazonului.

Gazonul artificial este aproape identic din punct de vedere vizual cu cel natural, dar partea interesanta esta ca cel dintai nu trebuie sa fie tuns sau udat si dispare grija ca iarba trebuie intretinuta periodic.