64 de persoane infectate cu coronavirus la Centrul de Reabilitare Dărmănești, din Bacău

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Președintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, a anunţat că la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmănești este un focar de coronavirus. În total, 64 de persoane au COVID-19, scrie presa locală.

Conform desteptarea.ro şi bacau.net, președintele Consiliului Județean Bacău a acuzat Direcția de Sănătate Publică Bacău că a aprobat prea târziu testarea angajaților de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmănești.

„Inconștiența și iresponsabilitatea cu care au acționat autoritățile liberale care conduc Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică Bacău au produs zeci de victime în focarul COVID-19 de la Dărmănești!”, a spus preşedintele CJ Bacău.

Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată la data de 28.04.2020, DSPJ Bacău a recoltat în data de 03.05.2020, la nivelul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmănești, un număr total de 99 de probe, atât de la beneficiari, cât şi de la personal, dintre care s-au confirmat pozitiv, COVID-19, 64 de persoane

Replica DSP Bacău:

Prefectul judeţului Bacău, Liviu Miroşeanu, a anunţat că “Centrul de Reabilitare Dărmăneşti se află în carantină. Au fost depistate în urmă cu două zile mai multe persoane confirmate, s-a dispus în aceeaşi zi izolarea şi recoltarea de probe”.

“S-a dispus ca beneficiarii care sunt simptomatici să intre pe circuitul normal de tratare la spitalul suport de la Onesti, iar cei negativi să fie sub supraveghere într-o clădire adiacentă”, a mai precizat prefectul de Bacău la Digi 24.

Foto: bacau.net

Sursa: