8 beneficii ale invatarii prin diverse cursuri la distanta al angajatilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Investitia in educatia continua a angajatilor tai cu ajutorul diverselor cursuri la distanta este ca beneficiaza mai mult decat doar de cariera lor. Formarea si dezvoltarea profesionala are multe beneficii pentru organizatie, iar o investitie in oamenii tai inseamna o investitie in organizatia ta.

Cercetarile de la Universitatea Harvard au aratat ca investitia in dezvoltarea angajatilor reduce absenteismul.

Astfel, de dezvoltarea profesionala beneficiaza nu numai angajatii, dar si tu ca angajator.

De ce sa aleg invatamantul la distanta?

Pe langa beneficiile dovedite ale investitiei in dezvoltarea profesionala a angajatilor, invatamantul la distanta  cu ajutorul unori cursuri la distanta are propriile sale avantaje si beneficii:

  • Exista tot mai multe dovezi ca oamenii pot invata mai eficient prin cursuri online sau cursuri Eurocor la distanta.
  • Antrenament mentorat

Aceasta inseamna ca, daca elevul are o intrebare sau incearca sa inteleaga un concept, exista o persoana reala la care sa apeleze pentru ajutor.

  • Confort mai mare

Angajatii care urmeaza cursurile de invatamant la distanta pot alege unde sa studieze si ce sa poarte in timpul cursului, fara a fi impusi spre o vestimentatie rigida.

  • Elevii au un loc de munca organizat acasa? Foarte bine. Preferi sa studiezi ghemuit pe o canapea mare si confortabila? Ei bine, totul e permis intr-un curs la distanta. Cel mai important lucru pentru cei care urmeaza cursurile de invatare la distanta este sa creeze un mediu care sa se potriveasca nevoilor personale de invatare.
  • Disponibilitate crescuta

Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii ale invatamantului la distanta. Persoanele cu dizabilitati se confrunta adesea cu mari dificultati in accesul la educatie si dezvoltare profesionala. De asemenea, dizabilitatile pot fi invizibile, cum ar fi dislexia, autismul sau bolile autoimune. Acestea pot impiedica persoanele cu dizabilitati sa acceseze institutiile de invatamant, iar un curs online  este exact ceea ce au nevoie.

  • Distantare fizica sau sociala

Odata cu raspandirea COVID-19, invatamantul la distanta a castigat un alt avantaj. Aceasta este „distantare sociala”, dar preferam sa o consideram „distanta fizica”, pastrand cel putin 1,5 metri distanta de alte persoane.

Organizatia nu trebuie sa-si incetineasca dezvoltarea profesionala din cauza acestei situatii. Invatarea la distanta este cea mai buna modalitate de a va educa forta de munca in timp ce masurile de distantare sociala sunt in vigoare.

  • Preferinte personale

Multi oameni iubesc sa lucreze in contact fizic strans cu alti oameni. In acelasi timp, exista multi oameni care nu se simt confortabil intr-o multime mare de straini. Pentru persoanele care sunt introvertite, invatarea la distanta poate crea un mediu de invatare confortabil pentru a excela.

  • Participarea la invatamantul la distanta inseamna ca, pe masura ce angajatii studiaza materialele de curs, acestia isi dezvolta si abilitatile cheie necesare pentru post, si anume comunicare, negociere si abilitati de organizare

Poate cel mai mare beneficiu al invatarii la distanta este ca combina tot ce este mai bun din invatarea traditionala la clasa si invatarea online. Oamenii pot invata de la un profesor experimentat din confortul casei lor.