Cele mai bune uleiuri esențiale pentru studiu și concentrare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vă luptați să rămâneţi concentraţi atunci când nenumăratele lucruri pe care le aveţi de făcut vă atrag în direcții diferite? Mulți oameni tind să-și piardă concentrarea atunci când fac multitasking. Cu toate acestea, concentrarea este una dintre cele mai importante abilități. Joacă un rol important în capacitatea noastră de a avea succes în orice acţiune din viață. A rămâne concentrați ne oferă capacitatea de a jongla cu distragerile în fiecare zi. Ne poate ajuta să ne atingem obiectivele mult mai repede și, ca urmare, să trăim o viață mult mai liniștită.

Folosind uleiurile esențiale, vă puteți îmbunătăți performanța sarcinilor simple, de zi cu zi. Vă puteți concentra mai bine pentru școală sau studii. Sau vă îmbunătăți vigilența în întâlnirile de afaceri sau la locul de muncă.

Asigurați-vă întotdeauna că utilizați uleiuri esențiale pure pentru beneficiile aromoterapiei. Nu vă puteți aștepta la calități terapeutice dacă utilizați un ulei de calitate scăzută, care poate fi fals sau alterat.

Ulei esenţial de lămâie

Lămâia este cel mai bun ulei de citrice pentru persoanele cărora le este greu să se concentreze. Poate stimula memoria, concentrarea și atenţia.

Potrivit unor studii, se pare că putem regla serotonina și dopamina din creier cu ajutorul uleiului esențial de lămâie. Acest lucru îl face un excelent stimulator al dispoziției, ceea ce ajută la reducerea momentelor stresante.

Puneţi 4-5 picături într-o sticlă de pulverizare de 30 ml. Umpleți cu apă și pulverizaţi în cameră și în împrejurimi. Acest lucru vă va ajuta să vă creşteţi performanța mentală şi să aveţi mai multă energie.

Ulei esenţial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă poate ajuta la ameliorarea stresului, anxietății și depresiei. De asemenea, calmează tensiunea, promovează relaxarea și poate ajuta la reducerea insomniei. Toate aceste condiții sunt declanșatoare de hipertensiune arterială și ritm cardiac crescut. Când vă simțiţi stresaţi și începeţi să vă pierdeţi concentrarea, folosiţi uleiul de lavandă. Un studiu medical a concluzionat că uleiul esențial de lavandă este util pentru reducerea momentelor de anxietate și a simptomelor de hiperactivitate.

Inhalați ulei de lavandă folosind un difuzor sau un inhalator personal. De asemenea, îl puteți utiliza topic, aplicând pe ceafă, pe încheieturile mâinilor și pe piept.

Ulei esenţial de tămâie

Uleiurile esențiale de tămâie ajută la reducerea inflamației și la întărirea imunității organismului. Influențează sistemul nervos central, prin transmiterea impulsurilor către creier. Poate calma anxietatea, atacurile de panică și stresul constant. Astfel, vă permite să vă bucurați de o concentrare sporită, atenţie și claritate mentală.

Dacă doriți să vă calmați și să vă relaxați mai bine pentru un somn bun, adăugați câteva picături în apa de baie. Amestecaţi bine înainte de a intra.

Tămâia poate fi, de asemenea, utilizată în inhalatoarele personale, difuzoare sau bijuterii difuzoare personale.

Ulei esenţial de chiparos

Uleiul esențial de chiparos vă ajută să vă îmbunătățiți starea mentală, concentrarea și atenţia. Are un parfum mentolat care induce o stare de calm emoțional. Dacă trebuie să vă prelungiți capacitatea de atenție sau să vă întăriți memoria, alegeți uleiul de Chiparos.

Adăugați câteva picături de uleiuri esențiale în amestecul dvs. de difuzor din casă sau birou.

Amestecul Thinker doTerra

Formulat pe bază de uleiuri esențiale de Vetiver, Mentă, Clementină și Rozmarin, diluate într-o bază de Ulei de cocos fracționat, amestecul pentru concentrare thinker doTerra este un amestec special marca doTerra, ce sprijină eforturile de concentrare atunci când întâmpinaţi dificultăți în menținerea atenției și concentrării. Chiar dacă este creat în mod special pentru copii, amestecul este potrivit și pentru adulți și poate fi folosit fără probleme și de către aceștia.