De ce primavara este cel potrivit moment de a alege un proiect casa si a demara constructia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Dintre toate anotimpurile, primavara este, de obicei, momentul optim pentru a alege un proiect casa si de a incepe constructia unei case noi, datorita termenelor mai rapide, conditiilor meteorologice mai bune, ferestrelor optime de oportunitate pentru instalare si mai putine intarzieri in procesul de constructie.

Sa ne aprofundam si sa exploram motivele pentru care cei care planifica constructia casei  sa ia in considerare construirea caselor anume primavara.

  • Obtii un avans in timp

Vara este de obicei cea mai aglomerata perioada a anului pentru antreprenorii generali si constructori. La fel, constructorilor le este mai greu sa programeze subantreprenorii, electricienii etc., pentru ca si programul lor se umple. Cu cat incepi mai tarziu in primavara si vara, cu atat este mai probabil ca constructorii sa fie aiba intarzieri si sa suspende mai multe proiecte case, inclusiv pe al tau. Inceperea proiectului de constructie in primavara te pune pe primul loc in calendarele lor – inainte ca lucrurile sa fie prea incarcate.

  •  O atentie dedicata

Un alt avantaj al inceperii procesului de constructie la inceputul primaverii este ca constructorii vor avea in continuare mai putine proiecte; in esenta, acordand proiectului tau acelasi nivel de atentie pe care l-ai primi daca ai incepe in lunile de iarna, dar fara atatea intarzieri meteorologice. In plus, daca exista consideratii speciale cu casa, constructorul poate aborda aceste probleme mai prompt.

  • Costurile raman scazute pe masura ce vremea se imbunatateste.

Pe masura ce primavara se transforma in vara, cererea de forta de munca si provizii creste, ceea ce poate impinge costurile sa fie putin mai mari. Incepand primavara, inseamna ca ai avantajul de a construi pe vreme mai buna inainte ca costurile sa inceapa sa creasca dramatic.

  • Vremea si temperaturile sunt optime

In timp ce furtunile de toamna pot cauza intarzieri temporare, vremea de primavara este perfecta pentru lucrul in aer liber, ceea ce inseamna adesea zile de lucru mai lungi. Incepand primavara inseamna ca, daca vremea o permite, noua ta casa poate fi finalizata intr-un interval de timp mai scurt decat daca ai incepe in lunile mai calde de vara sau in timpul unei ierni reci si umede.

  • Ti se prelungeste sezonul de constructie, daca este necesar

Daca ai un proiect de constructie de case deosebit de mare, elaborat sau complex, sau ai ales din modele de case pe cel mai sofisticat dintre toate, finalizarea poate dura mai mult. Inceperea casei tale primavara permite constructorilor sa profite din plin de cele mai bune luni meteorologice ale anului. Ei vor avea suficient timp pentru a lucra primavara, vara si toamna, daca este necesar, cu mai putine intarzieri.

Astfel, acestea sunt doar cateva motive pentru care ar putea avea sens sa incepi sa-ti construiesti noua casa anume primavara.