Nu mai funcționează telecomanda – ce e de făcut?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Telecomanda este unul dintre cele mai utile și mai folosite obiecte din orice locuință. Folosim telecomanda pentru a controla TV-ul, rulourile de la geam, aerul condiționat, sistemul de lumini, muzica și multe altele. De câte ori s-a întâmplat să ajungi acasă după o zi grea la locul de muncă, să te așezi comod pe canapea cu gândul de a viziona ultimul episod din serialul preferat și să constați că nu mai merge telecomanda. Ce e de făcut în situația asta? Nu te enervezi și în niciun caz nu arunci telecomanda, ci cauți o soluție. Uneori, soluția e la îndemâna tuturor.

  1. Verifică bateriile telecomenzii.

Pare un lucru banal, dar chiar asta este principala cauză pentru care telecomanda încetează să mai funcționeze. Dacă îndrepți telecomanda către TV și observi că LED-ul de pe TV nu clipește, bateriile trebuie înlocuite. Întotdeauna înlocuiește bateriile în perechi, nu individual. Sfatul nostru este să păstrezi mereu în casă baterii noi – nu se știe niciodată când telecomanda va înceta să mai funcționeze.

  1. Verifică dacă nu există un obstacol între TV și telecomandă.

O jucărie pe care cel mic o pune în fața TV-ul, un teanc de cărți sau o simplă cană de cafea poate obstrucționa semnalul infraroșu pe care telecomanda tv îl transmite către receptor. Așa că, dacă observi vreun obiect în jurul TV-ului, îndepărtează-l și încearcă din nou telecomanda. Uneori se poate întâmpla ca această întrerupere a semnalului să fie provocată de echipamente electronice, cum ar fi aparatul radio sau dispozitivele mobile.

  1. Înlocuiește telecomanda.

Există și posibilitatea ca telecomanda să nu mai funcționeze din cauza unei defecțiuni. Dacă ai verificat bateriile și ai îndepărat obiectele de lângă TV și telecomanda tot nu merge, singura soluție pe care o ai este să o înlocuiești. Dacă ajungi în acest punct, următorul pas pe care trebuie să îl faci este să cauți o telecomandă compatibilă cu TV-ul tău. Aici poți pica foarte ușor în capcană pentru că există tot felul de telecomenzi ”no name”, fabricate te miri unde, la prețuri extrem de mici. Te sfătuim să eviți din start astfel de telecomenzi pentru că nu te vei bucura mult timp de ele.

În schimb, poți opta pentru o telecomandă compatibilă cu TV-ul tău, realizată de un producător cu renume, sau chiar pentru o telecomandă originală, pentru a te asigura că totul funcționează ca la carte – în magazinul telecomandaok.ro vei găsi orice model de telecomandă îți dorești. Și nu exagerăm când afirmăm acest lucru. Ai la dispoziție peste 120 modele de telecomenzi pentru toate categoriile de televizoare, de la cele renumite, de care a auzit toată lumea, cum ar fi LG, Panasonic, Philips sau Samsung, până la modele mai vechi și mărci mai puțin cunoscute – Vestel, Funai sau Akai.

Așa că, dacă vrei să nu te enervezi în momentele în care telecomanda nu mai funcționează, ar fi bine să păstrezi mereu un set de baterii noi în casă și să reții site-ul telecomandaok.ro pentru că aici vei găsi mereu o gamă variată de telecomenzi (telecomenzi pentru TV, telecomenzi pentru aer condiționat, LCD & plasmă, receptor satelit), la cele mai bune prețuri.